pondělí 16. dubna 2007

Pozor na pronájmy!

Právě jsem si vyslechl dost nepříjemnou historku o pronájmu nového bytu:

Představte si, že máte byt na hypotéku a váš partner/partnerka taky. Rozhodnete se nastěhovat se do jednoho bytu, nebo jeden z nich vyměnit za větší a druhý si nechat na pronájem. Tak by to asi udělala většina rozumných lidí. Pozor ale na to, komu byt pronajmete! Byt o kterém vyprávím byl v perfektním stavu, v novostavbě, asi 2 roky starý. Přihlásila se zájemkyně o pronájem a asi měsíc tam bydlela i s malým dítětem. Potom se objevily problémy s placením, tak se o ní začal zajímat majitel bytu. Ukázalo se, že ženská z bytu zmilela bez placení nejen s dítětem, ale i s televizí a za sebou nechali kompletně počmárané všechny zdi až do výšky, kam dítě dosáhlo, počmáraný nábytek a navíc nablito v pokoji!

Už to je dost, ale dalo by se to zkousnout pokud máte ve smlouvě ošetřené dostatečně vysoké zálohy pro případ neplacení. Co je ale úplně nejvtipnější, nájemkyně stihla za měsíc podepsat smlouvu o pronájmu toho bytu se třemi dalšími lidmi a vybrat od nich zálohy. Takže ona na tom v podstatě vydělala, majiteli bytu způsobila škodu, přidělala starosti a ještě se uvidí, jestli nebude mít další obíhání kvůli žalobám, které na nájemkyni podali všichni podvedení.

Takže pokud zvažujete pronájem, sežeňte si hodně dobře ošetřenou smlouvu s co nejvyššími zálohami, nebo to radši pronajměte někomu známému, protože tyhle problémy za pár tisíc navíc určitě nestojí.

Žádné komentáře: